İSTANBUL / KARTAL - Mehmet Hilmi Altay İlkokulu

Mrt

Okulumuzda tüm sınıflara Yaşam becerileri geliştirme çalışmaları kapsamında rehber öğretmenlerimiz liderliğinde bahçede koordinasyon,dikkat,dinleme ve işbirliğine dayalı etkinlikler yaptırıldı.

Mrt

3/B sınıfı öğrencileri öğretmenleri Zuhal ŞAHİN rehberliğinde yağlı pastel boya ile mandala etkinlikleri gerçekleştirdiler.Etkinlikleri sonucunda ortaya renkli resimler çıktı.

Mrt

Okulumuzda sağlıklı yaşam farkındalık günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri Proesi kapsamında okulumuz 1/C sınıfı öğrencileri yazar Betül İLTER ile buluşarak keyifli bir söyleşi gerçekleştirdiler söyleşinin ardından kitaplarını imzalatarak etkinliklerini tamamladılar.

Şbt

Okul Meclisimiz  çalışma planları dahilinde okul duvarlarımızı  renklendirdiler.Emeği geçen öğreci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı birinci dönemi 19Ocak 2024 Cuma günü sona erdi. Uzun soluklu ve yorucu bir dönemi geride bırakan öğrencilerimiz karnelerini sınıf rehber öğretmenlerinden aldılar.  Düzenlenen törende okul müdürümüz Tayfun Doğan YURT kısa bir konuşma yaptı.

Yarıyıl tatili 19 Ocak 2024 - 2 Şubat 2024 tarihleri arasında olacaktır.

2023-2024 eğitim öğretim yılının 2.dönemi ise 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacaktır. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller dileriz

Ock

Öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta ile derslere ara vermesini amaçlayan dönem sonu faaliyet haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz Tecrübe Paylaşımı Söyleşileri kapsamında okulumuza davet ettiğimiz polis ekiplerince öğrencilerimizle keyifli söyleşi gerçekleştirdik.

Ock

Veli akademileri kapsamında okulumuz İngilizce öğretmeni Mecbure ERYASUN tarafından okulumuz velileri ile bal mumu atölye çalışması gerçekleştirildi.

Ock

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, günün anlam ve önemini belirtmek amacıyla okulumuz Rehber öğretmenlerinden Elif EMEK ASLAN  rehberliğinde öğrencilerimizle beraber hazırlamış olduğumuz 15 Temmuz Çocuk Gazetesi Özel Sayısı hazırlandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu" ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır.

Kaynakları sınırlı olan enerjinin israf edilmeden, gerektiği kadar ve verimli kullanılması ve bu tutumluluk bilincinin toplumda yaygınlaşması için her yıl ocak ayının 2. haftası "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak kutlanır. Yalnızca insanların günlük hayatının işleyişi değil, yeryüzündeki doğal yaşamın işleyişi de tümüyle enerjiye dayanır. Bu denli önemli olan enerjinin bilinçsiz kullanımının ve israf edilmesinin de sadece bizlerin değil, bütün canlıların geleceği açısından kötü sonuçları olacaktır. Enerjinin gereğinden fazla kullanılması doğal kaynakların daha hızlı tükenmesine, çevrenin daha çok kirlenmesine ve küresel ısınmanın hızlanmasına yol açar. Ayrıca aile bütçesinden ve ülke ekonomisinden daha çok para çıkmasına da neden olur.

Ara

Okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı.Yapılan tatbikata Anka Arama Kurtarma ekibinden uzman yetkililer de katıldı.

Ara

Anka Arama Kurtarma Ekibi tarafından okulumuzda 3e 4. sınıf öğrencilerimize yönelik afetlerde neler yapmalıyız konusunda eğitim verildi.Eğitim sonunda öğrencilere acil durum yaka kartı dağıtıldı.

Ara

Tutum Yatırım ve Yerli Malları Haftası etkinlikleri kapsamında Okulumuzda "Bir Başkadır Benim Memleketim" yöresel ürünler sergisi düzenlendi.Sergi kapsamında bölgelerimizde yetiştirilen ürünler, o bölgeye özel yemekleri, o bölgeye özel kıyafetleri uygulamalı olarak göstermek isteyen sınıf öğretmenlerimiz, öğrencileri ile birlikte yaptıkları araştırmalar ve velilerimizin desteği ile bu güzel sergiyi açtılar.Sergimiz büyük bir ilgi gördü. Sergimizde çeşitli ürünler yer aldı. Öğrencilerimiz yöresel kıyafetlerle bizleri karşıladı ve ikramlarını sundular. Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan 'Tutum Yatırım ve Yerli Malları Haftası'nın önemine ve yerli ürün kullanımının önemine  vurgu yapıldı.

Katılım sağlayan velilerimize,emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Teknoloi Farkındalık Günü kapsamında Ana sınıfı C şubesi öğretmenleri Handan KILIÇ gözetiminde teknoloji ile ilgili hikayeyi dinlediler ardından kendi robotlarını tasarlayarak robot dansı ile etkinliklerini tamamladılar.