İSTANBUL / KARTAL - Mehmet Hilmi Altay İlkokulu

Ara

Okulumuzda bilinçli teknoloji kullanımı farkındalığı oluştırmak amacıyla her sınıf düzeyinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.Etkinlik kapsamında çeşitli oyunlar oynanırken video gösterileri izletildi.Etkinlik sonunda yapılan çalışmalar sergilendi.

Kas

Okulumuzda velilerimize yönelik Uzman Psikolog Savaş Evcin tarafından çocuklarda öz disiplin geliştirme semineri verildi.

Kas

1/B sınıfı öğretmeni Demet Erdoğan Bildik'in öğrencileri için hazırladığı Cumhuriyet Çocukları isimli çalışması

Kas

Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Eylem Planı Farkındalık Çalışmaları kapsamında okulumuzda Uzman Psikolojik Danışman Ercan ŞAHİN tarafından  velilerimize 'Aile İçi İletişim' semineri verildi.

Kas

Mehmet Hilmi Altay İlkokulunda 01.11.2023 Çarşamba günü Sivil Savunma Ekibi tarafından organize edilerek deprem tatbikatı yapıldı. Okulumuzun tüm alanlarında çalan uyarı sesiyle " çök, kapan, tutun " hareketleri yapıldı.

Uyarı sesinin bitmesi ile öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle tek sıra halinde bulundukları alanlardaki tahliye planına uyarak binayı 2 dakika 39 saniyede terk edip toplanma alanına ulaştı.

Öğretmenlerimiz tarafından sınıf yoklamasının alınması ile tatbikatımız başarıyla tamamlandı.

Ekm

2023-2024 OKUL AİLE BİRLİĞİ YILLIK OLAĞAN GENEL KURULU  TOPLANTISI 17 EKİM 2023 SALI  GÜNÜ  SAAT 09.30'da KONFERANS SOLUNUNDA YAPILACAKTIR.

HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Hayvan haklarını korumak isteyen kişiler 1822 yılında İngiltere de bir araya gelerek ilk hayvan koruma birliğini kurarlar. Ülkemizde Hayvanları Koruma Derneği 1908 yılında kuruldu. Aynı amaçla dernekler birleşerek Hollanda'nın başkenti Lahey'de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu'nu oluşturdular. 1931 yılında Floransa'da toplanan bu kuruluş dünya üzerinde yok olma tehdidi altında bulunan hayvan türlerine dikkat çekmek üzere 4 Ekim'i Hayvanları Koruma Günü ilan etti. Bu günün amacı; evrende insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşama hakkına saygı duymaktır. Evde beslenen hayvanlara merhametli davranmak, koruyup kollamak, iyi koşullarda beslenmeleri, duyarlı davranılması konusunda farkındalık yaratmaktır.

May

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA,GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI OKULUMUZDA GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNE UYGUN BİR ŞEKİLDE KUTLANDI.

Mrt

Tüm okul ve kurumlarımızda aynı anda düzenlenen kitap okuma etkinliği okulumuzda  yönetici ,öğretmen ,öğrenci ve personelin katılımıyla gerçekleşti.

Ekm

Kübizm ile özleşen isim Pablo Picasso hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.

Pablo Picasso Kimdir?

25 Ekim 1881'de İspanya'nın güneyinde doğan Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso, küçük yaşta sanata olan kabiliyeti ile öne çıkarak eğitimini bu yönde aldı. İsim olarak annesinin genç kızlık soyadını seçen ressam, dünyanın en önemli ressamlarından Pablo Picasso olarak sanat tarihinde yer alıyor.

"Resim yapmak, günlük tutmanın farklı biçimidir" – Pablo Picasso

Kübizm Nedir?

"Soyut sanat yoktur. Her zaman işe bir şeyle başlamak gerekir. Her çeşit gerçek görüntüsü ondan sonra kaldırılabilir. Hiçbir tehlike yoktur çünkü obje düşüncesi silinmez bir iz bırakmıştır. Odur sanatçıyı kışkırtan, düşüncelerini ayağa kaldıran, coşkularını harekete geçiren, düşünceler ve coşkular ne yaparlarsa yapsınlar artık tablodan kaçamayacaklardır. Varlıkları hiç görünmemesine karşın tablonun bütünündedirler." – Pablo Picasso

Picasso'nun bu sözleri Kübizm'i keşfetmesini ve farklı sanatsal bir döneme girmiş olduğunun ifadesidir. Fovist ve Kübist sanatçılar arasında yer alan Fransız Georges Braque ile Picasso farklı yerlerde yaşayıp aynı düşünceleri paylaşırlar. 1910 yılında iş birliği yapmaya karar verirler. Ortak paylaştıkları düşünceler:

• Evren kavrayışları resmin gelişme çizgisini belirler.

• Biçimi Cezanne'da ortaya konulan geometrik yapılara geri götürürür.

• Soyut denilen şey aslında somuttur.

• Karşıdaki masayı yalnız bize bakan yüzüyle algılarız. Aynı masaya bakış açımızı değiştirerek bakarsak algılanan yüzü de değişir.

Tem

Sayın Veliler, Sevgili Öğrenciler 1997 yılında Ankara'da başladığımız eğitim yolculuğumuzun 23 yıllık tecrübemizin birikimini,Mehmet Hilmi Altay  ilkokuluyla buluşturuyoruz. Okulumuz butik bir okuldur. Butik okul, öğrencinin birey olarak değer gördüğü, kendini özel hissettiği okul türüdür. Butik okul, devasa binalarda eğitimin yapıldığı okul yerine az katlı, sıcak, sevecen, ulaşılabilirlik açısından daha hızlı netice alınabilen, velinin de öğrencinin de öğretmenin de kendini ayrıcalıklı hissettiği okuldur. Öğrenci, diğer okullarda olduğu gibi kalabalıklar içerisinde kaybolmaz, büyük öğrenciler içinde ezilmez. Butik okulda öğrenciyi tanıma süreci aylarla değil günlerle ifade edilir. Mehmet Hilmi Altay ilkokulu olarak amacımız; yeteneklerinin farkında olan, kendini doğru ifade edebilen, analiz ve yorum yeteneği gelişmiş, iletişimi güçlü, özgüveni yüksek, ülkesine ve çevresine faydalı bir nesil; akademik başarı ile birlikte bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında başarılı bireyler yetiştirmek ve onları geleceğe hazırlamaktır. Öğrencilerimizin kendilerini keşfetmeye, beceri ve yaratıcılıklarını sergilemeye başlayacakları ve geleceklerinin şekillenmeye başlandığı bu dönemde uzman, tecrübeli, araştırıcı ve kendilerini yenileyen eğitim kadrosu öğrencilerimize ve ailelerimize rehberlik ederek onların daima yanında yer alacaktır.

Sevgi ve saygılarımla...

Tayfun Doğan Yurt